ទឹកដោះគោកាហ្វេ រគឺជា ភេសជ្ជៈ មួយ ដែល ផលិតដោយលាយ ស៊ីរ៉ូ កាហ្វេឬកាហ្វេចម្រាញ់ពីទឹកដោះគោនិងទឹកដោះគោក្នុងលក្ខណៈស្រដៀងទៅនឹងទឹកដោះសូកូឡា ។ វាគឺជាភេសជ្ជៈផ្លូវការរបស់រដ្ឋនៃរដ្ឋ Rhode Island សហរដ្ឋអាមេរិក។ ស៊ីរ៉ូកាហ្វេគឺជាការប្រមូលផ្ដុំកាហ្វេដែលមានជាតិផ្អែមនិងធាតុផ្សំសំខាន់ក្នុងទឹកដោះគោកាហ្វេ។ សុីរ៉ូនះូវបានរៀបចំឡើងយការតទឹកនិងស្ករតាមរយៈដីកាហ្វេ។
កោះរ៉ូដ
ខណៈពេលដែលប្រភពដើមនៃទឹកដោះគោកាហ្វេមិនច្បាស់លាស់ប្រភពជាច្រើនបានរកឃើញវាត្រឡប់ទៅសតវត្សទី 19 នៃប្រជាជនអន្តោប្រវេសន៍អ៊ីតាលីនៅក្នុង Providence, Rhode Island ។ [3] [4] [5] នៅភាគអាគ្នេយ៍នៃ ប្រទេសញូវយ៉ក វាអាចត្រូវបានគេរកឃើញនៅក្នុងហាងលក់ ទឹកដោះគោ ដោយទឹកដោះគោរសជាតិផ្សេងទៀត។ វាក៏ជាធាតុរួមមួយផងដែរនៅលើ អាហារ ពេលល្ងាចកន្លែងទទួលទានអាហារពេលល្ងាចនៅសាកលវិទ្យាល័យនិងគូជាមួយ នំប៉័ងក្តៅ នៅភោជនីយដ្ឋាន ញូវយ៉ក ។ ប្រជាប្រិយភាពនិងភាពអាចរកបាននៃទឹកដោះគោកាហ្វេនៅតែប្រមូលផ្តុំនៅកោះ Rhode Island ។ [4]
រដ្ឋកោះរេដដេ (Rhode Island) បានដាក់ឈ្មោះទឹកដោះគោកាហ្វេជាភេសជ្ជៈផ្លូវការរបស់រដ្ឋនៅក្នុងឆ្នាំ 1993 បន្ទាប់ពីការប្រកួតប្រជែងជាមួយនឹង ក្រុមហ៊ុន Delemon Lemonade , ស្ថាប័ន Rhode Island មួយផ្សេងទៀត។ [6] [7]
កាហ្វេស៊ីរ៉ូ
ស៊ីក្រាហ្វិកកាហ្វេត្រូវបានផលិតដោយការស្ទះទឹកក្តៅនិងជាតិស្ករតាមរយៈកន្លែងកាហ្វេហើយត្រូវបានគេរៀបចំផងដែរដោយរៀបចំកាហ្វេក្តៅនិងបន្ថែមជាតិស្ករទៅវា។ វិធីសាស្រ្តដំណើរការត្រជាក់សម្រាប់ស៊ីរ៉ូកាហ្វេទាក់ទងនឹងការចាល់សណ្តែកកាហ្វេដែលមានជាតិពុលសម្រាប់ពេលខ្លះហើយបន្ទាប់មកបន្ថែមស្ករ។ វាត្រូវបានផលិតដំបូងនៅក្នុងទសវត្សឆ្នាំ 1930 នៅហាងលក់គ្រឿងញៀនជ្រុងហើយត្រូវបានគេតម្រង់ទៅរកកុមារខណៈឪពុកម្តាយរបស់ពួកគេផឹកកាហ្វេក្តៅ។ ដោយសារតែប្រជាប្រិយភាពនៃផលិតផលស៊ីរ៉ូកាហ្វេត្រូវបានដាក់លក់និងលក់ដោយឈ្មួញ។ ផលិតផលស៊ីរ៉ូកាហ្វេដែលត្រូវបានបង្កើតឡើងជាលើកដំបូងត្រូវបានណែនាំដោយក្រុមហ៊ុន Silmo Packing នៅ New Bedford ក្នុង រដ្ឋ Massachusetts ក្នុងឆ្នាំ 1932 ។ នៅឆ្នាំ 1938 ទីក្រុង Warwick នៅកោះ Rhode Island បាន ប្រើប្រាស់ផលិតផល ទឹកដោះគោកាហ្វេផ្ទាល់ខ្លួនដោយ លីនខុនដែល មានឈ្មោះថា Autocrat របស់ កោះ Rhode Island ។ កាហ្វេ ចូលមកផ្សារក្នុងទសវត្សឆ្នាំ 1940 ។ ក្រុមហ៊ុន Autocrat បានទិញក្រុមហ៊ុន Eclipse ដែលជាគូប្រកួតប្រជែងដ៏យូរអង្វែងក្នុងឆ្នាំ 1991 ហើយសព្វថ្ងៃផលិតបានម៉ាកយីហោ។ [9] [10]
No comments:
Post a Comment