ដំបូលតូចតែមួយរបស់រដ្ឋទីក្រុង - ការនាំយកសណ្តែកចាប់តាំងពីឆ្នាំ 2007
នៅពេល ខ្ញុំទៅ
ជាលើកដំបូងក្នុងឆ្នាំ 2004 ទីក្រុងនេះនៅតែតូចនិងស្រស់ស្អាត។ គ្មានការអភិវឌ្ឍដ៏ធំធេងដូចជាផ្សារចាស់អគារ Burj Khalifa ឬសូម្បីតែ Palm ត្រូវបានសាងសង់ឬយ៉ាងហោចណាស់បានបញ្ចប់។ ខ្ញុំចងចាំពីរបៀបដែលមិត្តភក្តិខ្ញុំនិងខ្ញុំស្នាក់នៅកន្លែងណាមួយនៅក្នុងទីប្រជុំជនក្បែរអ្វីដែលអាចហៅថា "ទីក្រុងឌូបៃចាស់" ប៉ុន្តែសូម្បីតែបន្ទាប់មកវាពិបាកក្នុងការចងក្រងវប្បធម៌ក្នុងស្រុក។
ត្រលប់មកវិញ កាហ្វេតែមួយគត់ដែលអ្នកអាចទទួលគឺ Starbucks ឬ Costa ហើយបើប្រៀបធៀបទៅនឹងវត្ថុផ្សេងទៀតវាមិនមែនជាទីបញ្ចប់នៃពិភពលោកនោះទេ។ បន្តទៅមុខមួយទសវត្សរ៍ហើយអ្នកមិនគួរភ្ញាក់ផ្អើលទេដែលឃើញថាអ្វីៗកំពុងចាប់ផ្តើមខុសគ្នា។ ជាអកុសលវាកាន់តែមានការលំបាកក្នុងការចងក្រងនូវអ្វីដែលវប្បធម៌ក្នុងតំបន់ពិតជាមាន។ សំណាងល្អវាមិនមែនទាំងអស់អំពីជីវិតនៅខាងក្នុងផ្សារនិងជឿថាវាឬមិន, ឈុតកាហ្វេជំនាញពិសេសមួយត្រូវបានចាប់ផ្តើមដើម្បីទទួលយកជា root ។ ថ្មីៗនេះខ្ញុំបានណែនាំកន្លែងដ៏អស្ចារ្យមួយសម្រាប់ការទទួលទានអាហារពេលព្រឹកដែលមានសុខភាពល្អឬអាហារថ្ងៃត្រង់ដែលមិនគួរឱ្យភ្ញាក់ផ្អើលនៅក្នុង Tom & Sergeនិងនៅក្នុងកន្លែងតែមួយខ្ញុំក៏បាននិយាយផងដែរថាបុរសទាំងនោះទទួលបានសណ្តែកពីសំលៀកបំពាក់ក្នុងស្រុក Raw Coffee ។ ផងដែរនៅទីនេះយើងបន្ទាប់មក។
Raw Coffee គឺជាហាងតូចមួយរបស់ឌូបៃដែលត្រូវបានបង្កើតឡើងដោយ Kiwis Matt និង Kim កាលពីឆ្នាំ 2007 នៅពេលដែលមនុស្សនៅទីក្រុងឌូបៃហាក់ដូចជាមិនធ្លាប់ឮអំពីកាហ្វេពិសេស។ ថ្វីបើប្រពៃណីកាហ្វេកាហ្វេដែលមានអាយុកាលរាប់សតវត្សរ៍នៅក្នុងពិភពអារ៉ាប់ក៏ដោយក៏កាហ្វេពិសេសនៅតែឈរលើពិភពលោកក្រៅពីអ្វីដែលប្រជាជនក្នុងស្រុកភាគច្រើននិយមប្រើ។ អាស្រ័យលើកន្លែងដែលអ្នកនៅ, កាហ្វេគឺជាភេសជ្ជៈពិតប្រាកដដែលត្រូវបានផ្តល់ជូននៅពេលអ្នកមានភ្ញៀវឬសម្រាប់ឱកាសពិសេស។ ឧទាហរណ៍នៅអូម៉ង់ជាកន្លែងដែលខ្ញុំចំណាយពេលពីរបីថ្ងៃមុនពេលទៅទីក្រុងឌូបៃកាហ្វេគ្រាន់តែស្រវឹងនៅផ្ទះហើយជាធម្មតាមានរសជាតិដូចគ្រឿងក្រអូបនិងក្រាណុន។ ក្នុងនាមជាមិត្តភក្តិអូម៉ានរបស់ខ្ញុំបាននិយាយមកខ្ញុំអំពីហាងសង្វាក់ទាំងអស់នៅជុំវិញទីក្រុង Muscat: "ប្រជាជនមិនចូលចិត្តកាហ្វេនោះទេ។ ពួកគេចូលចិត្តថាពួកគេអាចអង្គុយនៅទីនោះហើយជជែកគ្នាតែកាហ្វេ ... ?វាខ្លាំងពេក! "
នៅពេលដែល ខ្ញុំចាកចេញពី Tom & Serge ដើម្បីទៅរក Raw Coffee ខ្ញុំបានលឺពីប្រភពមួយដែលថា Matt និង Kim នឹងមិននៅថ្ងៃសៅរ៍ទេប៉ុន្តែមិនមានបញ្ហាទេ។ ខ្ញុំចង់ឃើញកន្លែងនេះដោយផ្ទាល់ភ្នែកមុនពេលកំណត់ថាតើវាពិតជាអស្ចារ្យណាស់។ មិត្តភក្តិរបស់ខ្ញុំ Rahul និងខ្ញុំបានខាតបង់បន្តិចបន្តួចក្នុងការស្វែងរកកូនកំលោះលាក់បាំងល្អហើយខ្ញុំបន្ទោសវាទាំងស្រុងទៅលើជំនាញធ្វើនាវាចរដ៏គួរឱ្យភ័យខ្លាចរបស់ Rahul (ប្រសិនបើអ្នកកំពុងអានវាអ្នកដឹងថាខ្ញុំស្រលាញ់អ្នក) ប៉ុន្តែនៅពេលដែលយើងរកឃើញកន្លែងដែលត្រឹមត្រូវនោះចត រថយន្តនិងចូលក្នុងខ្ញុំបានដឹងភ្លាមៗថាឡានតូចនេះមិនមែនគ្រប់ខ្នាតតូចទាំងអស់នោះទេហើយថាបុរសទាំងនេះសុទ្ធតែបង្ហូរឈាមយ៉ាងខ្លាំងអំពីការនាំសណ្តែកយ៉ាងច្រើនទៅទីក្រុងឌូបៃ។
កន្លែងនេះត្រូវបានដាក់នៅខាងក្នុងឃ្លាំងដ៏ធំដែលមានពពួកសណ្តែកបៃតងដ៏ធំដែលស្វាគមន៍ភ្ញៀវទេសចរម្នាក់ៗ។ នៅខាងឆ្វេងគឺជាបារ Espresso ហើយនៅពីក្រោយអ្នកអាចរកឃើញបារញីកាហ្វេយឺតរបស់ពួកគេ។នៅពេលដំបូងអ្នកមិនបានមើលឃើញ roastery ដូចជាវាត្រូវបានលាក់បាំងបន្តិចពីទិដ្ឋភាពនៅក្នុងបន្ទប់ដាច់ដោយឡែកប៉ុន្តែបន្ទាប់ពីការមើលការល្អនៅជុំវិញអ្នកមិនអាចនឹកការបង្កើតគួរឱ្យស្រឡាញ់របស់ពួកគេឡើង។ ភាគច្រើននៃនំប៉័ងត្រូវបានគេធ្វើជាមួយនឹងសម្លៀកបំពាក់ក្រឡុកកាហ្វេ 18 គីឡូក្រាមដែលមានរូបរាងស្អាតខណៈពេលដែលវាមានម្រាមដៃ Probat និង Dietrich ផងដែរ។ បព្វជិតនេះត្រូវបានបិទជាផ្លូវការនៅថ្ងៃនេះប៉ុន្តែខ្ញុំនៅតែអាចថតរូបបានល្អ។ នៅពេលខ្ញុំត្រលប់មកពីការត្រួតពិនិត្យរបស់ខ្ញុំលើឡៅតឿដែលមានខ្យល់អាកាសធូររលុងដែលមានលក្ខណៈសាឡុងជាច្រើនខ្ញុំបានទៅជួបស្រ្តីមួយចំនួនដែលកំពុងកិននៅជុំវិញបារអេសអេសសូ។ Rahul និងខ្ញុំទាំងពីរបានបញ្ជាឱ្យមានផ្ទះល្វែង White ដើម្បីចាប់ផ្តើមជាមួយប៉ុន្តែឆាប់ៗ Rahul បានចេញទៅទ្វារម្តងទៀតដើម្បីត្រលប់ទៅការិយាល័វិញដូច្នេះខ្ញុំត្រូវបានទុកចោលជាមួយឡាតាំងដែលមានភាពរួសរាយរាក់ទាក់ 3 នាក់ដែលសប្បាយចិត្តចែករំលែករឿងរ៉ាវរបស់ Raw ជាមួយខ្ញុំ។
Joana, Carolina និង Maria Eduarda សុទ្ធតែជាជនជាតិអាមេរិកខាងត្បូងដែលនិយាយភាសាអេស្ប៉ាញនិងព័រទុយហ្គាល់។ បន្ថែមភាសាម៉ិកស៊ិកម៉ិកស៊ិករបស់ខ្ញុំហើយយើងទាំងអស់គ្នាសុទ្ធតែគប់ពាក្យជុំវិញបន្ទប់ដែលយើងមិនធ្លាប់ឮពីមុនមក។ អ្វីដែលគួរឱ្យចាប់អារម្មណ៍នោះគឺមិនដូចម៉េតគីមនោះទេក្មេងស្រីទាំងនេះមិនមានអ្វីដែលត្រូវធ្វើជាមួយកាហ្វេមុនពេលពួកគេមកកាន់ទីក្រុងឌូបៃទេតែពេលនេះពួកគេបានទទួលការបណ្តុះបណ្តាលនិងពួកគេពេញចិត្តវិធីសាស្រ្តញ៉ាំផ្សេងៗគ្នា។ បន្ទាប់ពីខ្ញុំបានដួលសន្លប់ខ្ញុំបានសួរ Joana ឱ្យរៀបចំកាហ្វេម៉ិកស៊ិកមួយពែងដោយប្រើឧទ្ធម្ភាគចក្រ។ វាជារឿងល្អក្នុងការមើលឃើញថាយ៉ាងហោចណាស់នៅកន្លែងណាមួយនៅឌូបៃអ្នកអាចទទួលបានជម្រើសញ៉ាំយឺតទោះជាអ្នកត្រូវតែចូលទៅក្នុងដំបូន្មានពិតប្រាកដសម្រាប់រឿងនោះ។ អ្នកសុំទានមិនអាចជាអ្នកជ្រើសរើសទេ?
ថ្វីបើ មាននៅក្នុងសួនឧស្សាហកម្មមួយនៅអាល់ Quoz ក៏ដោយក្មេងស្រីបានប្រាប់ខ្ញុំថាពួកគេមានអតិថិជនមួយចំនួនដែលបើកឡាន 45 នាទីពីការិយាល័យរបស់ពួកគេដើម្បីទទួលទានអាហារកាហ្វេអាហារថ្ងៃត្រង់របស់ពួកគេនៅទីនេះ។ "វាឆ្កួតណាស់? ពួកគេបានបើកឡានបើកបរ 3/4 ម៉ោងក្នុងមួយម៉ោងជួនកាលថែមទៀតដើម្បីទទួលបានកាហ្វេមួយពែងមុនពេលពួកគេបើកបរក្នុងរយៈពេលដូចគ្នា។ ខ្ញុំចង់និយាយថានេះអាចមានន័យថាពួកគេពិតជាពេញចិត្តកាហ្វេឬកាហ្វេរបស់យើងនៅក្នុងការងាររបស់ពួកគេគឺអាក្រក់ខ្លាំងណាស់ដែលពួកគេមិនអាចយកវាទៅតទៅទៀតបានទេ "Carolina បានសើច។
អ្នក ជិះកង់ក្បាលនៅទីនេះគឺបុរសជនជាតិនេប៉ាល់ម្នាក់ដែលមានឈ្មោះថា Kushal Balami ដែលជាម្ចាស់ជើងឯក barista អារ៉ាប់នៅឆ្នាំ 2013 ហើយយោងទៅតាមក្មេងស្រី Kushal មានគំនិតផ្ទាល់ខ្លួនរបស់គាត់អំពីដំណើរការដុត។អាក្រក់ពេកខ្ញុំមិនបានជួបគាត់នៅឱកាសនេះ។ ជាការពិតណាស់មួយក្នុងចំនោមអ្វីដែលពួកគេកំពុងធ្វើនៅទីនេះគឺដើម្បីយកវប្បធម៌កាហ្វេក្នុងស្រុកពិចារណាដោយការផ្តល់នូវនំកែវខ្មៅបន្តិចបន្តួចដើម្បីបំពេញតម្រូវការរបស់អារ៉ាប់។ កាហ្វេដែលគាត់បានឈ្នះជើងឯកជាមួយកូឡុំប៊ី Nabusimake គឺជាកាហ្វេដែលខ្ញុំសម្រេចចិត្តយកទៅផ្ទះវិញព្រោះវាក៏ជាអាហារតែមួយគត់ដែលពួកគេអាចរកបានដែរ។
ជា ផ្នែកមួយនៃ roasties កាហ្វេជំនាញតែមួយគត់នៅអារ៉ាប់រួមទាំងមូលបានផ្តល់ឱ្យក្រុមហ៊ុន Raw Coffee បន្តិចបន្តួចទាក់ទងទៅនឹងការផ្គត់ផ្គង់ដល់អាជីវកម្មក្នុងស្រុកផ្សេងទៀតជាមួយនឹងការធ្វើនំបុ័ងផ្ទាល់ខ្លួនដូចជាមួយដែលពួកគេបានបង្កើតសម្រាប់ Tom & Serge ។ ទោះយ៉ាងណាក៏ដោយទោះបីជាការលក់ទាំងមូលគឺជាផ្នែកដ៏សំខាន់មួយនៃអាជីវកម្មរបស់ពួកគេក៏ដោយក៏ក្រុមហ៊ុន Raw Coffee កំពុងតែធ្វើការបើកហាងលក់ផ្ទាល់របស់ពួកគេនៅជុំវិញទីក្រុងដើម្បីធានាថាប្រជាជនមិនចាំបាច់ធ្វើដំណើរនៅទូទាំងទីក្រុងឌូបៃដើម្បីទទួលបាននូវរសជាតិឆ្ងាញ់សម្រាប់ផ្ទះល្វែងពណ៌ស។ ហាងដំបូងរបស់ពួកគេនឹងនៅជិតព្រលានយន្តហោះហើយមានគម្រោងបើកបាច់បន្ថែមទៀតមុនពេលបញ្ចប់ឆ្នាំនេះ។
ខ្ញុំ គិតថារឿងមួយដែលខ្ញុំចាប់អារម្មណ៍បំផុតនោះគឺថាតើបុរសនៅហាងកាហ្វេរ៉ាវ៉ាបានដាក់ការសង្កត់ធ្ងន់យ៉ាងម៉េចប្រាកដថាកាហ្វេរបស់ពួកគេទាំងអស់សុទ្ធតែជាពាណិជ្ជកម្មនិងសរីរាង្គ។ នៅប្រទេសមួយដែលរស់នៅលើកម្លាំងពលកម្មដើម្បីនាំឱ្យមានភាពស្រឡាំងកាំងវាអាចជាការធ្លាក់ចុះនៅក្នុងមហាសមុទ្រប៉ុន្តែវាជាការល្អក្នុងការឃើញថា Matt & Kim ប្រកាន់ជំហររឹងមាំក្នុងការជួយកសិករកាហ្វេរកប្រាក់បានសមរម្យ។ សម្រាប់ពេលបច្ចុប្បន្ននេះកាហ្វេ Raw ពិតជាត្រូវបានកំណត់ស្តង់ដារថ្មីនៅក្នុងឈុតកាហ្វេក្នុងស្រុកមួយដែលពិតជានៅក្នុងការចាប់ផ្តើមដំបូងរបស់ខ្លួន។ពិតជាមានតម្លៃដំណើរទស្សនកិច្ចមួយ!
No comments:
Post a Comment